Updatedatum: 6 Kunnen 2024
Anonim
DreamHack Winter 2016 & dubbele punt; Hearthstone Grand Prix-overzicht - Spellen

Deze jaren haardplaat Grand Prix hield zijn laatste evenement dit weekend op DreamHack Winter 2016. Spelers strijden tegen elkaar in de hoop dat ze hun deel van een prijzenpool van $ 27.500 winnen. Maar belangrijker was echter dat dit het eerste grote evenement was waarin spelers punten konden verdienen voor 2017 haardplaat Championship Tour.

De eerste twee dagen van het evenement bestonden meestal uit het 9 ronde Zwitserse podium. Tijdens deze fase van het evenement werden veel fanfavorieten uitgeschakeld. Spelers zoals Firebat, Sjow en Reynad slaagden er niet in om door te gaan naar de volgende ronde. Zelfs de verdediger van Wereldkampioen Pavel slaagde er niet in om verder te gaan nadat hij alleen 4-4 was.

Na de Zwitserse etappe namen de overgebleven 16 spelers deel aan een enkel eliminatietoernooi. Hoewel veel bekende spelers deze ronde niet haalden, bleven er een paar over. Een favoriete favoriet van de fans was de SuperJJ van Complexity Gaming. Na 7-2 op het Zwitserse podium te zijn gekomen, leek SuperJJ in de race te zijn voor de Grand Finals. Zijn hoop werd echter beëindigd in de Ronde van 8 toen een relatief onbekende speler, Weghuz, hem met 3-1 versloeg.

Weghuz zou doorgaan naar de finale waar hij het zou opnemen tegen Mitsuhide van GamerOrgin. Mitsuhide was de eerste die bloed tekende en won de eerste wedstrijd met zijn Druid-dek tegen het Zoo Lock-dek van Weghuz. Weghuz sloeg echter terug door de combinatie van de Druid-spiegel te winnen en het Weghuz's Zoo Lock-dek te verslaan. Mitsuhide zou echter niet gemakkelijk ten onder gaan. Hij wist de laatste twee wedstrijden te winnen met zijn Hunter-dek en versloeg zowel Weghuz's Druid-dek als zijn Warrior, waardoor hij de reeks met 3-2 won. Het geheel van hun epische Grand Finals kan je hieronder bekijken:

Met zijn overwinning won Mitsuhide niet alleen $ 8.000 maar verdiende ook 15 haardplaat Championship Tour points voor het circuit van 2017. De rest van de prijzenpot werd verdeeld tussen de tweede plaats Weghuz en de derde / vierde plaats-winnaars Und33d en TheFallen.

Bovendien werden deze spelers, evenals alle anderen die in de top 16 eindigden, beloond haardplaat Championship Tour-punten. Deze punten zullen deze spelers een goede voorsprong geven in wat belooft een opwindend jaar te worden voor de haardplaat Championship Tour.